Известие

Collapse
No announcement yet.

Свещи Golden Lodge

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Моите новите са Бош с тях имам 10000км. и съм много доволен.А колата ми дойде от италия с НГК и едната ми беше изгоряла.Явно небяха сменяни въобще.
    Last edited by junior; d.m.y г., 16:50.
    sigpicAlfa Romeo 145 Junior 1.4 TS 103hp

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
      Само Бош и НГК не слагай.Аз си карам с Лоджи,но не ги купувам от БГ
      За какво не NGK, като оригиналните ни се такива!!!
      Ас искам да си ги смена напролет, некаде сам на 90000км, и никогаш не са менени!!!
      AR 145 1.4TS ex
      AR 159 JTDm ex
      AR 145 QV

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
        Само Бош и НГК не слагай.Аз си карам с Лоджи,но не ги купувам от БГ
        Колега mordohy,
        ти си карай с Лодж, на боксера са такива, но твин спарковете употребляват други брандове ...

Има написано доста...

Comment

И ас откакто съм с DENSO W22EP-U нямам никакви проблеми вече почти 10000км. Слагайте такива на боксерите!
          Alfa Romeo 145 1.6 boxer 96г. 103++hp

http://www.vbox7.com/play:38923e52

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
            Колега mordohy,
            ти си карай с Лодж, на боксера са такива, но твин спарковете употребляват други брандове ...

Има написано доста...
            Не съм съвсем съгласен!Само във фирмата ни има Алфи от старите 33 до 159 шест броя.Тука хората не си играят и не питат,колко струват свешите.Просто се си надвили над масрафа.И на ТС слагат Лоджи.Всичко друго се приема за липса на вкус и неграмотност.Не познавам Денсо и за това не мога да коментирам,но НГК правят точно това,което спомена колегата по горе: направо се пръскат.Бош имат свойството да не уплътняват добре и да изпускат.Имаше тема за сервиза на Алфа Ромео в Серрес.Е в тоя сервиз , няма да ви сложат други свещи.Та не туин спарк а куатро спарк да е.С Христо , шефа на центъра за Алфа в Серрес сме приказвали на дълго и на широко за свещите и маслата за Алфа.На него може да му се вярва.Постоянно е във връзка с Фирмата.Свещите са Лоджи,а маслото Селения или Аджип 10w-50.Ако попадате на ментета е друг въпрос.Винаги можеш да отидеш и да му ги удариш в главата на търговеца ментетата.Ама не! Траем си и търпиме,а после някой друг ни е виновен.
            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Никой не оспорва качествата на свещите Golden Lodge (Magneti Marelli).
              Това което искам да кажа е, че в сервизните книжки на Алфа 33, 75, 155 и 164, за свещи са упоменати именно GL.
              Но не така седи въпроса при моделите 147, 156, 166 и т.н. Там са упоменати единствено NGK.

Това е препоръката на производителя (Алфа Ромео), пък кой какво ще си слага на колата, си е една друга работа...

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                Никой не оспорва качествата на свещите Golden Lodge (Magneti Marelli).
                Това което искам да кажа е, че в сервизните книжки на Алфа 33, 75, 155 и 164, за свещи са упоменати именно GL.
                Но не така седи въпроса при моделите 147, 156, 166 и т.н. Там са упоменати единствено NGK.

Това е препоръката на производителя (Алфа Ромео), пък кой какво ще си слага на колата, си е една друга работа...
                Това е така,но причината е съвсем прозаична.Преплетени са фирмени политики и пазарни конюнктури.Лоджи са специализирани свещи за Алфа и като такива се продават на приемлива за фирмата Фиат цена.По договор с НГК се започва производството на свещи за Алфа от тях.Много скоро се оказва , че са далеч от изискванията на Фиат и наново започва производството на Лоджи.Пробват се и други фирми.И както е във вица:и така още няколко пъти.Лоджи са спирани поне четри пъти и пак са пускани наново.За това и в ръководствата пише НГК,а всички търсят Лоджи.Поне там където Алфа е на уважение
                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
                X